Uppdaterad 2020-12-27

Renovering av en Saab Sonett V4 från 1969 under 2012 - 2016
Klicka här för att läsa mer - bilder finns här

Första mötet med den då röda V4:an - såg ändå rätt skaplig  ut i den starka vårsolen i maj 2011

Detta är historien om hur ytterligare en gammal Saab Sonett V4 ska få nytt liv och ny skepnad efter många års styvmoderlig behandling.  Livet började i USA som var första hem efter fabriken i Arlöv. Enligt den svenska geografin ligger Arlöv i Skåne alltså har det funnits biltillverkning där också. Bilen kom tillbaka till Sverige 1996 och då fick sin röda färg. Lacken vargjord hellre än bra och behövde göras om. Färgvalet har inte varit lätt och tankarna har växlat mellan samma röda, original blå eller knallgul. Inredningen var helt slut, men all originalklädsel fanns med och snyggt förpackat i en låda.

Det värsta var nog att i USA har någon byggt om bilen till golvväxel, man har fått det att fungera men installationen var inte så snyggt gjord.

Varför köper man en bil som från början har rattväxel?

Sedan lägger man ner rätt mycket jobb på att få till golvväxel, som inte ens var snyggt eller bra gjort, alla förutfattade meningar om hur man skruvar i USA blev tyvärr besannade.


Tur i sammanhanget är att någon tänkt och delar av rattväxel-arrangemanget fanns kvar och har nog följt med bilen hela tiden.
Jag fick i alla fall köpa lite delar för att få ihop det.

OK

Den här sidan använder INGA cookies