Första projektet - en III:a (1 av 6)
Bilder under projektet finns här >>>
Nästa sida >


Den här historien har sin början någon gång på 70-talet, när Sonetten var ny och då grön till färgen. Bilen blev påkörd av en buss och fick då sin röda färg, allt berättat av första ägaren.

Tiden gick och året blev 2004 då bilen kom i min ägo. Den förre ägaren hade jobbat enträget med polermedel, vax och lyckats rätt bra med att bevara bilens lack i någorlunda skick. Jag fortsatte det hårda arbetet, men någonstans går gränsen och ett beslut om att lackera bilen var tvunget.


I Stockholm finns många som lackerar bilar men man ska hitta någon som gör det bra och till vettigt pris fast priset fick komma i andra hand.

Via rekommendationer fick jag kontakt med Kjell på KN Plåt & Lack på Södermalm i Stockholm.
Det blev tid för att visa upp bilen för en första titt. Kjell sken upp och sa ”Den här fixar vi”.


Allt han berättade om tillvägagångssätt lät bra och dryga veckan efter lämnades bilen in. Mycket av hemligheten när man lackar gamla bilar oavsett de är av plast eller plåt är tid och tålamod. Trots alla moderna material som används idag så är tiden en avgörande faktor. Filler och allt vad det kallas sjunker ofta ihop efter en tid. Tiden kunde vara allt från några dagar till flera veckor eller månader. Jag accepterade detta och insåg att sådana här operationer gör man inte varje år, så att bilen fick tillbringa sin sommar i ett okänt garage var ett faktum. Allt som behövdes togs bort och undertecknad var stundom med och levererade bl. a. de nytillverkade stötfångarna samt lite andra saker. Målet var att försöka återställa bilen till hur en Sonett från 1971 skulle se ut. Sommaren gick men Sonetten stod i gott sällskap med bland andra en herrelös högerstyrd Porsche 911 och hur fel är det inte med en högerstyrd Porsche, en Jaguar och en gammal Bentley. Fram mot hösten tillstötte problemen i form av en spräckt vindruta. Det bar sig inte bättre än att den gamla vindrutan fick en spricka när den skulle monteras. Inga problem, tänkte jag och en ny ruta ordnades fram via CSS på mindre än 24 timmar men problemen var inte över även om man kunde tro det.

Vad var problemet då?
Jo den rutan visade sig inte passa i min bil, inte så det skulle bli bra i alla fall.

Inga cookies används - varför?

OK