Första projektet - en III:a (4 av 6)

Bilder under projektet finns här >>>

< Föregående sida - Nästa sida >

Febrilt letande bland kablar, säkringar och reläer. De borde gå var slutsatsen men ändå gick de inte. På rekordtid åkte fronten av igen och en torkarmotor som fanns på lager sattes dit. Nu skulle bilen ändå få åka ut på vägarna.


Första kilometern genom södermalm och ut mot glasmästaren gick bra och sedan ut på motorvägen mot Jakobsberg där glasmästaren håller till. Anledningen till att besöka glasmästaren var att slutligen klippa till spränglisten för vindrutan. På väg hem mot Ekerö sattes kursen ut mot Munsö med riktigt bra landsväg. Dags att prova prestanda lite, de är bra kunde jag konstatera men plötsligt försvann flera saker, tomgång borta och även motståndet i kopplingspedalen.
Efter vissa ansträngningar kom jag hem. Då börjar felsökning av tomgång och koppling, dessutom hörs ett mycket oroväckande missljud från vad som måste vara urtrampningslagret.


Sammanfattningsvis fanns det tre fel varav två var lätta att åtgärda men det tredje var mindre tilltalande. Vi börjar med kopplingen, under tiden när bilen stod hos Kjell på KN Plåt & Lack för lack så upptäcktes att det ”var något fel med kopplingen, kanske huvudcylindern”. Tidigare hade jag köpt en ”ny” eller i alla fall oanvänd huvudcylinder, så det var ju bara att byta. Den sattes i men den hade nu alltså gett upp. Mest troligt hade den legat för länge eller också var den inte ny. Hur som helst, det måste åtgärdas. Urtrampningslagret var ju helt nytt men av senare modell och betydligt klenare modell än det gamla lagret och efter ca åtta mil lät det som en stenkross. Alla inser nu vartåt det lutar. Ett samtal med en styrelsekollega gav det tydliga svaret ”Ja det brukar ju ta något år innan allt är justerat, så det är väl inget att deppa för".


Ett samtal till Anders Loberg med det något beska beskedet:
”Vi måste ta ur motor och låda igen, urtrampningslagret har gett upp”.

Anders deppade inte och sa bara:

”OK… när”.


”Det är några saker till men....småsaker....”


”Jaja.....”

Några dagar senare var det dags igen, samma ställe, samma verktyg och samma procedur.
Då upptäckte vi varför tomgången var obefintlig. Bara att erkänna, slarv vid första monteringen av motor. Bränsleslangen satt löst mellan röret i bilen och bränslepumpen samt att ett


OK

Inga cookies används