Nästa projekt - en V4:a

Bilder under projektet finns här >>>
< Föregående sida - Nästa sida >


Bilsadelmakare finns det inte så många av, inte som verkade intresserade av vår Sonett i varje fall. Trots mail med bilder, telefonsamtal och allt i god tid innan så fanns egentligen bara ett val kvar. Anders Hegart som har Bromma Bil & Båtinredning fick jobbet, dels på grund av hans intresse för bilen och tidigare arbeten han gjort.  Ett innertak på III:an fick han göra för några år sedan, och åtog sig också backjobb utan att knota, så för Stockholmare så kan jag verkligen rekommendera Anders. 


Lite logistik-krångel skulle självklart inträffa. Hur ska bilen förflyttas från Ekerö till Täby. I dessa fall beklagar man nästan att man har ett jobb att sköta, jag hade bara inte tid på en vardag. Efter lite förhandling med Rosa Bärgarna så fick det bli så.

En rätt kall men solig och torr oktobermorgon åkte V4:an återigen iväg till okända marker. För bärgningskillen som hämtade var det nästan en högtidsstund, en gammal Sonett. Efter en dryg vecka i Täby så var det dags att hämta hem bilen, repris fast tvärtom. En sen fredagkväll kom Sonetten hem med en proper inredning. Även här kan puritanerna opponera sig. Svarta mattor, annat tyg än originalets galon på stolsdynorna blev mitt val.


Anders Hegart hade inte haft det helt lätt, det som fanns kvar inredningen var i det närmaste oanvändbart som mallar, så han fick göra nästan allt från början. Stolarna hämtades några veckor senare och hade fått saneras från mögel under den gamla klädseln, förklarar den mycket vidriga doften. Begreppet unken fick en ny innebörd.


Nu fanns allt hemma, allt som var viktigt i alla fall. Planen var att bilen skulle vara helt klar till julen 2015, det gick inte. Julledigheten gick åt att montera allt som skulle tillbaka och även om Sonetten inte är speciellt invecklad, så tar det tid och det får det gärna göra bara man är nöjd själv. Passform på exempelvis främre stötfångarhornen stämmer inte helt efter något år på hyllan och med nylackerad bil vill man inte våldföra sig för mycket. Här upptäcktes också att grillen var trasig och den var glömd att reparera så den fick svetsas av en kille som kunde svetsa aluminium.


Inga cookies används - varför?

OK